Ахметов використовує шахтарські акції в Києві для тиску на Міненерго, - міністр
ДТЕК Ахметова в грудні відключав свої станції там, де було вугілля, щоб отримати імпорт російської електроенергії в Україну
news-image

Найбільший приватний енергохолдинг ДТЕК, підконтрольний бізнесменові Рінату Ахметову, використовує акції протестів шахтарів для тиску на Міненерго, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "УНІАН".

29 січня під будівлю Міненерговугілля в Києві прийшло близько 1 тисячі шахтарів з вимогою повернути держдотації вугільній галузі, спрямовувати кошти на розвиток і будівництво шахт, а також переглянути зростання оподаткування доходів гірників.

Серед протестуючих були представники як державних шахт, так і приватних, що входять в енергохолдинг ДТЕК.

 

"Тут багато людей зі своїми інтересами, які намагаються від міністерства отримати певні поступки", - сказав Демчишин, звернувши увагу на те, що ДТЕК не просто вивів своїх шахтарів на вулицю.
"Це боротьба великого гравця за свої інтереси", - сказав міністр після спілкування з шахтарями.

За словами Демчишина, ДТЕК хотів займатися імпортом російської електроенергії в Україну замість державної компанії "Укрінтеренерго". Однак наприкінці минулого року контракт був підписаний між "Укрінтеренерго" і російською "Інтер РАО".

"Він (ДТЕК - ред.) у грудні відключав свої станції там, де було вугілля, і змушував нас йти йому на поступки... тому що вони (ДТЕК) хотіли, щоб ми віддали їм імпорт", - зазначив міністр.
Читайте також: Що у дійсності возить "гуманітарний конвой" Ахметова?