Авторизація

Події
28 грудня 2017
Масштабні обшуки в Запоріжжі: правоохоронці оголосили підозру заступнику мера міста
Прокуратура Харківської області оголосила про підозру заступнику міського голови Запоріжжя, який став четвертим фігурантом у провадженні про привласнення бюджетних коштів шляхом проведення фіктивних тендерів.
news-image
Прокуратура також скерувала до суду клопотання про відсторонення від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Прокуратура Харківської області оголосила про підозру заступнику міського голови Запоріжжя, який став четвертим фігурантом у провадженні про привласнення бюджетних коштів шляхом проведення фіктивних тендерів. Про це в четвер, 28 грудня, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Зазначимо, що йдеться про Анатолія Пустоварова.

Так, правоохоронці підозрюють його в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

"Наразі прокуратура області звернулася до Червонозаводського районного суду м. Харкова з вимогою про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі завданих збитків", – йдеться в повідомленні.

Крім того, правоохоронці скерували до суду клопотання про відсторонення від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка.

Нагадаємо, у Запоріжжі  21 грудня працівники управління СБУ провели низку обшуків у місцевих чиновників. Згодом правоохоронці затримали заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка та голову фракції "Самопоміч" в Запорізькій міськраді Дарину Трюхан. 

Згодом, 22 грудня заступнику голови Запорізької обласної ради Владиславу Марченку, його рідному брату та директору одного з комунальних підприємств Мелітополя повідомили про підозру у привласненні бюджетних коштів шляхом проведення фіктивних тендерів. 

24 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з можливістю внесення застави в розмірі 87 млн грн для заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка та його рідного брата Марка Марченка. 

Читайте також:«Заткніться і послухайте мого адвоката»: Саакашвілі поскандалив зі слідчим ГПУ