Суспільство
5 лютого 2015
Солдат, обвинувачений у вбивствах у Гюмрі, страждав олігофренією
За словами спеціалістів, молодика взагалі не мали права закликати до армійських лав, тим більше ставити в караул з бойовою зброєю.
news-image

Обвинувачений у вбивстві вірменської родини у вірменському місті Гюмрі російський військовослужбовець Валерій Пермяков не міг проходити військову службу, оскільки страждав психіатричним захворюванням - олігофренією. Про це в четвер, 5 лютого, пише «Газета.ру», повідомляє Є | Єдність.інфо.

«Раніше йому був уже поставлений діагноз - олігофренія. Його взагалі не мали права закликати, тим більше ставити в караул з бойовою зброєю. Туди ставлять найадекватніших », - розповіло джерело видання.

Головна військова прокуратура, зажадала від Головного військового слідчого управління порушити кримінальну справу стосовно працівників військкомату, що знаходиться в Читі. Саме там Пермякова визнали придатним до служби. На працівників можуть завести справу за статтею «Недбалість», частина друга, за якою їм загрожує до п'яти років позбавлення волі.

«До напрямку в Гюмрі Пермяков служив у Читі, там у нього була історія, пов'язана з самовільним залишенням місця служби. Але, тим не менш, його перевели до Вірменії », - сказав співрозмовник видання.

Також, ймовірно, що під слідство може потрапити начальник відділу військового комісаріату по місту Балей (звідки був родом Пермяков) Олександр Логіновскій.

Читайте також: Обвинувачений у вбивстві сім'ї в Гюмрі знепритомнів під час слідства

Нагадаємо, шестеро людей з сім'ї Аветісян, серед яких дворічна дитина, були вбиті в Гюмрі 12 січня 2015. Шестимісячний Сергій Аветисян був госпіталізований з ножовим пораненням у важкому стані і помер 19 січня. В їх вбивстві звинувачується російський солдат-строковик Валерій Пермяков, який служив на 102-й російській військовій базі в Гюмрі. 22 січня Пермякова допитали слідчі Слідчого комітету Вірменії. За день до цього він визнав свою провину за звинуваченням у вбивстві.