Рада заборонила трансляцію російських фільмів
Народні депутати ухвалили закон, що передбачає заборону трансляції російських фільмів і серіалів в Україні.
news-image

За відповідне рішення проголосували 259 народних обранців, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на Укрінформ.

Законом вносяться зміни до деяких законодавчих актів України щодо захисту інформаційного теле-, радіопростору України. Передбачається заборона розповсюдження і публічного демонстрування фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами РФ, а також фільмів, що пропагують (включаючи подання позитивної інформації) діяльність правоохоронних органів, збройних сил, інших військових чи силових формувань Росії або їх окремих представників, та фільмів, сюжет яких прямо чи опосередковано пов'язаний з діяльністю зазначених органів чи формувань.

Читайте також: Продюсер Роднянський: Забороняти російські фільми - непристойно

 

«Я прошу підтримати нашу поправку, щоб заборонити трансляцію російських серіалів в Україні загалом. Серіали виробництва країни-агресора не мають права крутитися на українських каналах, бо правильно сказав колега Княжицький: це плювати в душі тим, хто зараз захищає нашу країну», - звернувся до колег народний депутат Олег Ляшко перед голосуванням за законопроект.

Водночас у законі прописана норма, що така заборона не поширюється на фільми, які були вироблені до 1 січня 2014 року.

У свою чергу народний депутат Микола Княжицький зауважив, що до суб'єктів господарювання, які порушать встановлені цим законом норми, Держкіно застосовуватиме санкції у вигляді штрафів від 10 до 50 мінімальних заробітних плат.

Крім того, він зазначив, що буде створено перелік осіб, участь яких у фільмах також є критерієм для заборони трансляції.