Політика
9 лютого 2015
Росія завжди хотіла вбити клин між США та Європою, - Мадлен Олбрайт
Україна має право захищатися, коли на неї нападають ззовні, заявила екс-держсекретар
news-image

Україна має право захищатися, коли на неї нападають ззовні, і США повинні допомогти їй постачанням важкого озброєння, але це питання не повинно вносити розбрат між ЄС та США, оскільки це давнє прагнення Росії.

Про це заявила колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Європейську правду".

"Ніхто не хоче війни, але коли на когось нападають ззовні, він має право захищатися. НАТО недвозначно довело, що в Україні застосовується російська військова техніка", - сказала вона.

Олбрайт погоджується, що поставка зброї може призвести до загострення конфлікту в регіоні, але не згодна, що цей факт спровокує нові атаки проросійських бойовиків.

"Коли хтось каже, що не треба провокувати росіян, я заперечую: адже це росіяни - вони самі провокують. Це вони все почали", - зазначила екс-держсекретар.

За словами Олбрайт, питання постачання зброї не повинно внести розкол у стосунки Європи та США.

"Я вважаю, що Путін хоче дестабілізувати ситуацію в регіоні уздовж його західного кордону. Те, чого він хоче найбільше - вбити клин між Сполученими Штатами і Європою", - додала вона.

Олбрайт висловила сподівання, що до нової війни в Європі не дійде.

"Після кривавого періоду історії, який Європа пережила у ХХ столітті, зараз міжнародні домовленості мають дотримуватися, а те, що зробили росіяни, неприйнятно", - сказала вона.

Мадлен Олбрайт - американський дипломат. Постійний представник США при ООН. Державний секретар США з 1997 по 2001 рік.