Суспільство
12 лютого 2015
Крим отримав російський телефонний код
Про терміни введення нового порядку набору телефонних номерів у відомстві обіцяють оголосити в найближчі час.
news-image

Республіці Крим присвоєно міжміський російський телефонний код 365. Про це повідомляє Є! Єдність.інфо з посіланнм на Кримінформ та посиланням на заступника міністра внутрішньої політики, інформації та зв'язку регіону Сергія Доценко.

«Робота з комутації дзвінків з міських на мобільні і назад зараз активно ведеться, це лічені дні. Питання стосується більше юридичних аспектів, ніж технічних, бо технічна робота для запуску всього функціоналу проведена », - уточнив Доценко.

Про терміни введення нового порядку набору телефонних номерів у відомстві обіцяють оголосити в найближчі час. В даний момент продовжує діяти український код 065. Фахівці оперативно проводять роботи з відновлення міжнародного і міжміського зв'язку, яка була порушена у зв'язку з позаплановим відключенням Криму компанією «Укртелеком».

Раніше глава Криму Сергій Аксьонов повідомляв, що телефонні номери жителів регіону не зміняться.

Читайте також: Держрада Криму націоналізувала «Укртелеком»

11 лютого Держрада Криму націоналізував майно кримської філії компанії ПАТ «Укртелеком» яка напередодні відключила республіку від послуг стаціонарного зв'язку. Функції управління активами «Укртелекому» та належного йому мобільного оператора ТОВ «ТриМоб» були передані ГУП «Кримтелеком».