Резонанс
12 липня 2018
«Я зробив помилку»: Віда вибачився перед росіянами (відео)
Футболіст зазначив, "що треба вчитися на своїх помилках".
news-image

Захисник збірної Хорватії з футболу Домагой Віда 12 липня попросив вибачення за два відеоролики зі словами "Слава Україні!", передає «Є!» із посиланням на Гордон.

Після переможного півфінального матчу на чемпіонаті світу проти збірної Англії він прокоментував телеканалу "Россия 24" свист із трибун на його адресу.

"Я знаю, що зробив помилку, і хочу ще раз попросити вибачення в російських людей. Вибачте, це життя. Потрібно вчитися на своїх помилках", – сказав Віда російською мовою.

Нагадаємо, 7 липня у чвертьфіналі ЧС із футболу збірна Хорватії обіграла національну команду РФ. Після матчу колишні гравці київського "Динамо" Домагой Віда і Огнєн Вукоєвич передали вітання своєму колишньому клубу та Україні. Віда прокричав: "Слава Україні!" – а Вукоєвич заявив, що "ця перемога за "Динамо" та за Україну!".

Пізніше Віда запевнив, що в його словах не було політики. Із таким поясненням виступив і Вукоєвич.

ФІФА зробила Віді попередження, а Вукоєвича оштрафувала на 15 тис. швейцарських франків ($ 15,1 тис.) за неспортивну поведінку. Після цього понад 150 тис. українців узяло участь у флешмобі у Facebook, обваливши рейтинг сторінки ФІФА.

9 липня в мережі опублікували ще один запис із Відою зі словами "Слава Україні!". У ФІФА пообіцяли вивчити і цей ролик.