НБУ визнав неплатоспроможним ще один банк
news-image

Про це йдеться в повідомленні банку, інформує Є! Єдність.інфо з посіланням на Економічну правду.

Як зазначається, незадовільний фінансовий стан "Златобанк" зажадало від акціонерів і керівництва цього банку прийняття негайних дієвих заходів, спрямованих на поліпшення його фінансового стану та усунення причин, що призвели до його погіршення.

З метою стабілізації діяльності АТ "Златобанк", усунення порушень і причин, які призвели до погіршення фінансового стану, Національний банк проводив роботу з акціонерами та керівниками АТ "Златобанк" щодо врегулювання ситуації, висував відповідні вимоги, а також надавав рекомендації щодо прийняття дієвих заходів, спрямованих на поліпшення фінансового стану, йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Фонді гарантування розповіли про долю проблемних банків

Згідно з повідомленням, АТ "Златобанк" неодноразово направляв в Національний банк України план фінансового оздоровлення, який не передбачав ефективних заходів, спрямованих на поліпшення фінансового стану, а також усунення всіх порушень нормативно-правових актів Національного банку України. У той же час, навіть наданий АТ "Златобанк" план фінансового оздоровлення, який був неефективним, не виконувався.

Враховуючи це Правління НБУ прийняло постанову № 105 від 13 лютого 2015 року "Про віднесення ПАТ" Златобанк "до категорії неплатоспроможних".