Політика
19 лютого 2015
Пушилін каже, що введення миротворців порушує Мінські домовленості
"ДНР" і "ЛНР" просять Російську Федерацію, Німеччину, Францію "повернути Київ на шлях мирного врегулювання конфлікту"
news-image

Так званий "віце-спікер" "Народної Ради" самопроголошеної "ДНР" Денис Пушилін каже, що введення миротворців порушує Мінські домовленості.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на сепаратистський сайт "ДАН".

"Донецька і Луганська Народні Республіки розцінюють звернення Києва до ООН з проханням про введення миротворців як порушення мінських домовленостей і просять Росію, Німеччину та Францію повернути Київ на шлях мирного врегулювання", - заявив офіційний представник "ДНР" в контактній групі щодо мирного врегулювання щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

На його думку, звернення РНБО України до ООН про введення миротворців на російсько-український кордон на Донбасі є порушенням Комплексу заходів від 12 лютого, яким "Україна наказується питання кордону погоджувати з ополченням, причому відбуватися це буде вже після завершення муніципальних виборів і конституційної реформи".

"ДНР і ЛНР просять Російську Федерацію, Німеччину, Францію, як гарантів виконання підписаного Комплексу заходів з виконання мінських угод, вжити негайних заходів і повернути Київ на шлях мирного врегулювання конфлікту, - заявив представник "ДНР". - Спільний офіційний лист від ДНР і ЛНР буде направлено особисто главам держав, які брали участь у Мінських переговорах 12 лютого".

Читайте також:Росію обурив намір Києва ввести миротворців на Донбас

Нагадаємо, що РНБО схвалила звернення до ООН і Євросоюзу з проханням про розгортання на території Донбасу місій з підтримання миру і безпеки.

Це рішення вже засудив представник Росії в Радбезі ООН Віталій Чуркін.