Регулярні заняття сексом збільшують шанс народити здорову дитину
Повинно змінитися кілька поколінь, щоб люди стали більш здоровими
news-image

Регулярні заняття сексом зменшують ризик генетичних дефектів.

Про це заявили вчені з Університету Монреаля і Госпітального дослідного центру Університету Сент-Жюстін.

Виявляється, часті заняття сексом сприяють зменшенню мутацій у потомства. Вчені довели, що під час статевого контакту партнери обмінюються генетичним матеріалом, а це здатне запобігти появі цілого ряду захворювань.

За спостереженнями фахівців, ймовірність мутації закладена в певних місцях геному. В цих сегментах накопичуються небезпечні мутації. В результаті статевого контакту мутації викидаються з коду. В іншому випадку вони накопичуються і створюють ще більшу загрозу для потомства. На думку дослідників, так можна перемогти багато спадковых хвороб.

Читайте також: У мозку людини є ділянка, яка відповідає за совість

Але при цьому вчені відзначають, що на генетичне очищення людства піде багато часу. Повинно змінитися кілька поколінь, щоб люди стали більш здоровими. Висновки про можливості перемогти спадкові хвороби зроблені на основі результатів аналізу геному десятків людей. Дослідження щодо можливостей поліпшення генофонду проводилися вченими і раніше.

Так, було доведено, що келих червоного вина в день допомагає організму оновлювати гени і захищатися від стресів на клітинному рівні .

Читайте також: Як українці намагаються підтримати своє здоров'я - опитування