Україна
24 листопада 2019
Головні новини тижня: Росія повернула захоплені кораблі, прослушка Труби, смерть командира 128 бригади
Найактуальніші новини за тиждень
news-image

Журналісти «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за тиждень.

Росія повернула Україні захоплені кораблі

Росія повернула Україні захоплені поблизу Керченської протоки військові кораблі.

"Бердянськ", "Нікополь" та буксир "Яни Капу" вранці 18 листопада передали у відкритому Чорному морі.

Українські кораблі Росія повернула, бо "завершила завершили необхідні слідчі дії" у справі кораблів, про це повідомляє пресслужба російського МЗС. 

Прослушка Труби

У мережі оприлюднили записи з розмовами голови Державного бюро розслідувань Романа Труби в своєму кабінеті. Вони свідчать, що усі резонансні справи в Україні контролюються Офісом Президента.

 Записи з офісу голови ДБР оприлюднили в телеграм-каналі "Трубу прорвало". 

Ми – команда людей, які отримали від надійного джерела сотні годинних цікавих записів вищого керівництва України. Кілька тижнів ми працювали над ними і починаємо ділитися з вами. Ми хочемо жити в правовій державі. Ми серйозно вважаємо, що з цієї історії президент і громадяни повинні зробити відповідні висновки, – вказують автори каналу.

Журналіст Юрій Бутусов переконує, що прослушка була реальною і записи справжні.

На думку Бутусова, наступна влада зможе призначити експертизу усіх цих записів і притягнути до кримінальної відповідальності фігурантів розмов.

Окрім того, записи свідчать, що резонансні справи проти чиновників в Україні мають політичне підґрунтя і просуваються по команді Офісу Президента.

 Смерть командира 128 бригади

У Харківському військово-медичному клінічному центрі помер командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади полковник Євген Коростельов, який отримав важке поранення у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Важке поранення бойовий офіцер отримав 12 листопада, під час виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Подорожчання опалення

Українцям слід очікувати подорожчання комунальних послуг у новому році.

Після того, як Кабмін скасував обмеження на зростання тарифів на опалення і гарячу воду, українцям слід очікувати подорожчання комунальних послуг у новому році та ретельно перевіряти кожен градус, щоб не переплачувати.

Заява Зеркаль про звільнення

Заступниця міністра МЗС Олена Зеркаль, ймовірно, з наступного тижня піде у відставку. Про це дипломатка заявила в ефірі "24 каналу".

На питання ведучого, чому Олена Зеркаль не хочете залишитися в МЗС як частина системи, яка може робити опір щодо Росії, дипломатка відповіла:

Я не можу робити супротив, будучи дипломатом всередині Міністерства закордонних справ, яке виконує рішення президента".
Читайте також: Найголовніше за день: заява Зеркаль про звільнення, прослушка Труби, обіцянки Зеленського