Війна
27 лютого 2015
Президент Німеччини вважає постачання зброї Україні «безглуздими»
news-image

Президент ФРН Йоахім Гаук вважає «безглуздим» постачання зброї Києву і закликає Москву проявити більше активності і волі для досягнення миру в Україні політичними методами.

Про це він заявив в інтерв'ю радіостанції Mitteldeutsche Rundfunk 27 лютого, передає Є! Єдність.інфо

«Поки що зберігається надія на те, що сепаратисти дотримуватимуть Мінські угоди, а Росія зчинить на них сильніший вплив, ніж досі», - сказав Гаук.

Водночас він визнав, що ознак заспокоєння і полегшення поки не помітно ні в людей в регіоні конфлікту, ні в політичних діячів.

 

«Воєнного вирішення даного конфлікту не існує. Ми будемо дуже раді, якщо цю пропозицію сформулюють всі сторони за столом переговорів», - зазначив федеральний президент.

Він також висловився проти постачання озброєнь уряду в Києві, оскільки вважає, що це не дасть переваги над проросійськими терористам, що одержують підтримку з Росії.

"Якщо це нічого не дасть, то навіщо робити це?", - запитує Гаук.

За словами президента, метою політики Німеччини є побудова нової архітектури безпеки в Європі.

«І лише залишається сподіватися, що в Москві до цієї пропозиції прислухаються», - додав він.

Росія, за його словами, діє військовими методами, нерідко врозріз з міжнародним правом, змінюючи умови, і це не можна не сприймати серйозно.

Президент ФРН провів паралель, нагадавши, що в роки «холодної війни» також доводилося мати справу зі стороною, яка дотримувалася абсолютно інших цінностей, проте, врешті-решт, шляхом переговорів і спільних зусиль все ж вдалося знайти взаємоприйнятні рішення і зробити Європу більш безпечною.

Читайте також:Сенатор Маккейн: Мені соромно за свою країну