У квітні найбільше знизилась середня зарплата у сфері послуг
Якщо розглядати динаміку зміни середньої зарплати по регіонах, то найбільше падіння помічено у м. Києві - на 2712 грн.
news-image

"Карантинні" обмеження для бізнесу призвели до того, що у квітні 2020 року середня зарплата по економіці України знизилася із 11446 грн до 10430 грн (зменшилася на 8,9%), повідомляє ЛігаЗакон.

Найбільше падіння середніх зарплат помічено у сфері послуг, яка в першу чергу відчула наслідки карантину. Зокрема, в галузі "Інформація та телекомунікації" середня зарплата у квітні 2020 року знизилась на 21,4% в порівняні з березнем 2020 року; у галузі "Тимчасове розміщування й організація харчування" - на 38%; в галузі "Професійна, наукова та технічна діяльність" - на 20,2%.

Водночас середня зарплата зросла на 11,4% у галузі "Сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство".

Якщо розглядати динаміку зміни середньої зарплати по регіонах, то найбільше падіння помічено у м. Києві - на 2712 грн.

Нагадаємо, у цьому році інтерни отримуватимуть зарплату від держави: Кабмін виділив 99 млн грн. Така бюджетна програма з’явилася в Україні вперше.

Команда інфопростору «Є!» проаналізувала яку зарплату за квітень 2020 року отримали члени Кабміну. Згідно з прийнятими змінами до держбюджету, зарплата чиновника не зможе перевищувати 47 тисяч 230 гривень. Однак є невелика «лазівка» в цю суму не входять матеріальна допомога, допомога на оздоровлення, допомога по тимчасовій непрацездатності та відпускні.

До речі, Максим Степанов заявив, що уже в 2020 році зарплати українським медикам збільшать до 50%. У разі підтримки Уряду та Верховної Ради підвищення буде уже з 1 липня.

Читайте також:Штрафи та неможливість працевлаштування: в Україні з'являться нові правила військової служби