Суспільство
30 жовтня 2017
Україна закликала в ООН підтримати суд, що розслідує агресію РФ
Українська держава підтримує зусилля Міжнародного кримінального суду.
news-image
Українська держава підтримує зусилля Міжнародного кримінального суду (МКС) у розслідуванні російської агресії на Донбасі і в Криму та закликає міжнародну спільноту посилити підтримку цього органу в забезпеченні права на справедливість.

З такою заявою виступив у понеділок на пленарному засіданні ГА ООН заступник глави МЗС України Сергій Кислиця, повідомляє власний кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

Ми знаємо, як важко без співпраці з МКС притягнути до відповідальності тих, хто здійснює найбільш серйозні злочини. У цьому зв'язку ми переконані, що міжнародне співтовариство повинно збільшити підтримку зусиль МКС у боротьбі з безкарністю та забезпечення права на справедливість для всіх жертв таких злочинів, - заявив український представник.

У цьому зв'язку він позитивно відзначив продовження Міжнародним кримінальним судом розгляду ситуації в Україні.

Ми особливо цінуємо попередні висновки Офісу прокурора МКС, в яких зазначається, що міжнародний збройний конфлікт між Україною і Російською Федерацією розпочався, коли Росія розгорнула свої збройні сили на українській території, а також, що до нинішнього стану окупації продовжує застосовуватися міжнародне право, яке регулює відносини в міжнародних збройних конфліктах, - наголосив Кислиця.

Представник України також висловив підтримку зусиллям МКС у проведенні детального аналізу того, як російські державні структури сприяють бойовикам на Донбасі.

Це сприяння включає постачання обладнання, фінансів та особового складу, а також загальне планування дій незаконних збройних угруповань у такий спосіб, що вказує на справжній контроль над ними, - зауважив Сергій Кислиця.

Як уточнили Укрінформу в Постійному представництві України при ООН, заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця прибув до Нью-Йорка з візитом для участі в засіданнях Ради Безпеки і Генеральної Асамблеї ООН. Крім того, заплановані його двосторонні зустрічі з метою просування оновленого проекту української резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)".