Україна
31 жовтня 2017
Закон про захист свідків носитиме ім'я Аміни Окуєвої
Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив нардеп та радник глави МВС України Антон Геращенко.
news-image

Доброволець АТО чеченського походження Аміна Окуєва загинула ще й тому, що Україна – досі дуже слабка держава, яка не в змозі забезпечити захист своїх громадян в тій мірі, в якій слід було б.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив нардеп та радник глави МВС України Антон Геращенко, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Пам'яттю Аміни Окуєвої буде також те, що Верховна Рада повинна ще в цьому році схвалити Закон про створення Національної служби щодо державного захисту учасників кримінального провадження, розроблений групою експертів під моїм керівництвом", – мовиться у повідомленні Геращенка.

Він пояснив, що на сьогодні захистом займаються розрізнені підрозділи поліції, СБУ, проте такі завдання ніколи не були пріоритетом у їх роботі.

"Закон про захист свідків, який буде презентовано в листопаді, носитиме ім'я Аміни Окуевої. Захистом свідків повинна займатися єдина структура, яка в першу чергу буде використовувати переселення, заміну документів як найефективніші засоби захисту, які давно практикуються в усьому світі", – пояснив радник міністра.

Читайте також: Біля ВР залишилась мала кількість мітингуючих: поліція та Нацгвардія зняли посилену охорону
Читайте також: В прокуратурі повідомили нові деталі стосовно вбивства Окуєвої