Україна
30 листопада 2017
У Харкові вперше в Україні вводять єдиний електронний квиток
Придбати єдиний електронний квиток можна через спеціальні термінали.
news-image

У Харкові вперше в Україні вводять єдиний електронний квиток "Eticket". У повному обсязі система запрацює з 1 грудня 2017 року. Єдиний квиток діятиме в трамваях і тролейбусах. З січня систему запустять для метрополітену, а за кілька місяців — для автобусів.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, пише «Є!».

Придбати єдиний електронний квиток можна через спеціальні термінали. Вони будуть встановлені на зупинках наземного транспорту та у вестибюлях метро. Вартість картки — 30 гривень. На ній уже буде одна зарезервована поїздка (або в наземному транспорті, або в метро). Поповнювати картку можна буде через термінали на суму до 500 грн. У метро термінали будуть видавати здачу, на зупинках з метою безпеки від такої практики відмовилися.

Розплачуватися карткою пасажири зможуть через валідатор — спеціальний пристрій, встановлений на вході в трамвай чи тролейбус.

"Зайшли з картою в тролейбус, підійшли до валідатора, піднесли до нього карту — загориться зелена галочка, номер маршруту, і поїздка активована. Залишок коштів на картці не показується, його можна буде побачити при поповненні карти", — пояснив директор компанії-виробника карток Володимир Стариченко.

Для забезпечення пасажирів електронними квитками по Харкову встановили 320 наземних терміналів і понад 250 — в метрополітені. В наземному транспорті вмонтували кріплення під валідатори та самі зчитувальні пристрої.

З весни наступного року єдиний квиток можна буде поповнювати за допомогою банківської карти системи "Visa". А ще через деякий час до системи підключиться платіжна система "MasterСard".

Читайте також:У новорічну ніч роботу громадського транспорту в столиці подовжать на три години

Читайте також:До кінця року всі російські поїзди підуть в обхід України