Київ
15 грудня 2017
Незабаром в Україні може з'явитися «Київська агломерація»
Передбачається, що столична агломерація може об'єднати понад 20 населених пунктів.
news-image

Київська міська рада незабаром може запропонувати місцевим радам прилеглих населених пунктів створити "Київську агломерацію".

Інформує «Є!», з посиланням на ua.interfax.com.ua.

Відповідний проект рішення про створення місцевої асоціації "Київська агломерація" схвалила постійна комісія Київ ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

"Асоціація буде платформою для обміну думками і вироблення стратегічних рішень, спрямованих на підвищення соціально-економічного добробуту всіх жителів регіону", - йдеться в повідомленні КМДА в п'ятницю.

 Передбачається, що столична агломерація може об'єднати понад 20 населених пунктів, серед яких Бориспіль, Боярка, Бровари, Буча, Васильків, Вишгород, Вишневе, Ірпінь, Обухів, Українка, селища Ворзель, Глеваха, Гостомель, Калинівка (Броварський район), Калинівка (Васильківський район), Коцюбинське, Козин, Чабани, а також прилеглі до міста Києва села.

 У разі прийняття рішення Київрада зобов'яже Київську міську державну адміністрацію (КМДА) провести консультації зі створення асоціації з головами населених пунктів і секретарями місцевих рад. Окрім того, Київрада направить місцевим радам населених пунктів звернення щодо об'єднання в асоціацію.

 Раніше експерти з децентралізації відзначали, що стандартні схеми створення об'єднаних територіальних громад (ОТГ) в разі столиці і окремих найбільших міст, зокрема, Одеси, є неефективними. На їхню думку, альтернативою може стати агломерація.

Читайте також: З чим пов'язаний стрибок долара на валютному ринку - НБУ
Читайте також: 500 тисяч росіян оселились в окупованому Криму