Політика
21 березня 2018
Угорщина вустами свого міністра ставить під сумніви суверенітет України - нардеп
Андрій Іллєнко висловив незадоволення дипломатичною політикою України.
news-image

Народний депутат Андрій Іллєнко висловив обурення слабкою дипломатичною політикою України та підкреслив, що у «світі поважають тільки сильних». Про це народний обранець заявив під час брифінгу у парламенті, передає кореспондент «Є!»
Зокрема, нардеп нагадав висловлювання міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто.

«В Угорщині міністр закордонних справ Петер Сіярто заявляє, що Угорщина, виявляється, обурена і проти того, що Україна на своїй суверенній території на Закарпатті, в місті Берегове, хоче розмістити батальйон українських збройних вил.

Угорщина вустами свого міністра закордонних справ виявляє обурення, тим самим втручаючись у «свята святих» кожної держави - в її збройні сили, Конституцію, ставить під сумніви наш суверенітет. Це просто немислима заява», - наголосив політик.

Він звернув увагу на те, що з приводу цієї заяви Сіярто не було жодної реакції від українського керівництва.
Також Андрій Іллєнко згадав нещодавній випадок у Польщі, коли під посольством України були спалені портрети Степана Бандери та Романа Шухевича, а депутат Сейму топтався на червоно-чорному прапорі – символі української національно-визвольної боротьби.

«Це черговий дипломатичний плювок. І знову ж - яка реакція нашої країни, нашого керівництва? Чи оголошений цей так званий депутат Сейму персоною нон ґрата? Чи були викликані посли в Міністерство закордонних справ? Нічого не відбувається», - висловив обурення нардеп.

У якості позитивного приклада реакції дипломатичних відомств Андрій Іллєнко нагадав події в Швеції та Великобританії.

«Як тільки Росія тільки натякнула, про те що, можливо, у Швеції є походження тих хімікатів, якими отруювали в Британії людей російські спецслужби, відразу була жорстка реакція шведської дипломатії - був викликаний посол Росії на розмову в МЗС, і Швеція зайняла дуже тверду позицію.

Я вже мовчу про те, що відбувається у Великій Британії, як реагує влада тієї країни на те, що Кремль застосував хімічну зброю на її території, здійснивши замах на життя двох людей», - зауважив політик.

Андрій Іллєнко зазначив, що попри те, що в Україні йде війна із Росією, між країнами досі зберігаються дипломатичні стосунки, «ніби війни немає».

«Це неприпустимо, бо саме слабка позиція нинішньої української влади призводить до того, що з нами дозволяють говорити в такому тоні деякі країни. Тільки тоді, коли в Україні буде сильна, патріотична націоналістична влада - тоді до нас буде нормальне, рівноправне ставлення. По-іншому в світі не буває. Поважають тільки сильних, і поважають тільки тих, хто поважає сам себе», - підсумував нардеп.
Читайте також: «Я думаю, що Надія Савченко просто зав'язалася не з тими людьми» - Володимир Парасюк