Економіка та бізнес
19 листопада 2020
Українцям загрожують віялові відключення електрики: можуть збільшитися тарифи
Міненерго протягом року обмежувало роботу АЕС і відкидало плановими ремонтами блоків атомних станцій.
news-image

Оскільки взимку енергосистема може не впоратися зі зростанням споживання електроенергії українцям загрожують віялові відключення електрики. Про це пишуть "Факти". 

Повідомляється, що Міненерго протягом року обмежувало роботу АЕС і відкидало плановими ремонтами блоків атомних станцій. Зараз на АЕС працюють по 10 блоків з 15, а раніше на початку зимового сезону працювало не менше ніж 12 енергоблоків.

"Це наслідки політики Буславець, спрямованої на підтримку недержавної дешевої енергетики, а мопонопліста дорогої альтернативної енергетики і теплової", - пишуть у виданні.

В цьому році вперше обсяги атомної генерації зрівнялися з теплової, тобто "Енергоатом" зазнає мільярдних збитків, а приватні монополісти забирають весь прибуток. Система на межі колапсу.

Результат роботи Міненерго - в платіжках за електроенергію ціна кіловат збільшилася на 30-35%.  З грудня 2020 року  тариф "Укренерго" на передачу електроенергії може збільшитися на 30% - до 312,76 грн/МВт-год. НКРЕКП прийняла відповідний проєкт постанови.

Раніше ми писали, що Кабмін схвалив законопроект про підвищення прожиткового мінімуму до 4200 гривень. Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який дасть змогу в подальшому підвищити прожитковий мінімум, за попередніми розрахунками, до 4200 грн на місяць.

До речі, підвищення пенсійного віку в Україні не є питанням завтрашнього дня, проте воно неминуче. Про це заявила глава комітету Верховної ради з питань соціальної політики Галина Третьякова (фракція "Слуга народу").

Нагадаємо, у квітні найбільше знизилась середня зарплата у сфері послуг. Якщо розглядати динаміку зміни середньої зарплати по регіонах, то найбільше падіння помічено у м. Києві - на 2712 грн.

Читайте також:Максимальна ціна газу для населення у вересні складе близько 7 грн за куб