Україна
7 грудня 2020
Євген Істребін пояснив, чим обернеться для українців небажання влади вводити локдаун
Експерт порівняв ситуацію з COVID-19 в Україні і Польщі.
news-image

В Україні, замість нормальної статистики по лікарнях, процвітають некомпетентність, приписки і окозамилювання.

Про це заявив на своїй сторінці в Фейсбук Євген Істребін, який веде статистику по коронавірус в Україні

Чому я показую так багато статистики? Причина дуже проста. Це для того, щоб ви розуміли, що немає в Україні нормальної статистики по лікарнях...

А потім, міністр нам всім буде брехати в очі і розповідати про 25 тисяч ліжок обладнаних киснем. Звичайно, якщо включити в статистику відкриті кватирки, то можна написати і 30 тис.

Брехня від Степанова вже досягла такого масштабу, що на голову не налазить. Але ці де...ти продовжують із завзятістю брехати в очі щодня зі своїми віртуальними ліжками і працюючим обладнанням.

Ну ви коли небудь зупинитеся зі своїми розповідями? Як зупинити цей потік брехні? Брехня, брехня, маніпуляції, треш кожен день", - підсумовує автор.

За його словами, карантин вихідного дня так допоміг що реанімації та ШВЛ злетіли на новий максимум.

Але локдаун ми не вводимо, неее ... ми чекаємо закінчення бюджетного року, треба ж все бабло освоїти і розпиляти. Ліжок ... у них вистачає. А то що виписують пацієнтів відразу після стабілізації щоб приймати нових, це вам виродкам ні про що не говорить?", - обурюється експерт.


Як зазначає Істребін, у вересні було майже 6 тис зайвих смертей. Він очікує приблизно 10-15 тис в жовтні і 13-18 тис в листопаді. У грудні на рівні листопада. За підсумками року близько 40 тис.

А так як зараз локдаун ніхто не введе, то у в січні буде ще тис 10-15 додаткових. Так, я вважаю тільки додаткових, тому-що середньорічна смертність - це природний процес, який людство не навчилося перемагати. Можна продовжити життя, але таблетки безсмертя ніхто не придумав ще. Так що дивимося на додану смертність", - пояснив експерт.

Далі Істребін наводить статистику по Польщі, яку порівнює з Україною.

Польща закінчила жовтень зростанням на 80% або 6 тис додаткових смертей за 1 тиждень. Всього за 4 тижні жовтня додаткова смертність 15 тис (28 днів)", - навів дані Істребін.


Як зазначає автор, у Польщі кількість госпіталізацій і чисельність населення можна порівняти з Україною. По-цьому є з ким порівнювати.
Але Польща ввела локдаун, і вже госпіталізації нижчі ніж в Україні, а ми йдемо своїм шляхом.

Я іноді шокований коли читаю про падіння від локдауна на 0,5% ВВП за підсумками року. Скажіть, люди, а ви не задумалися що ці 0,5% ВВП це 10 тис. додаткових смертей співвітчизників. Ви взагалі гідні називатися людьми якщо для вас важливіше 0,5% ВВП, замість 10 тис життів?

8 641 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 7 грудня 2020 року. Зокрема, захворіли 390 дітей та 284 медпрацівники.

Також повідомляли що трансформація системи виявила прогалини на медичному ринку праці і створила попит на нові спеціальності.

Читайте також:Мар’яна Олеськів: «Під час локдауну готелі, санаторії та відкриті локації з обмеженнями, але мають працювати»