Суспільство
18 січня 2021
Українські екіпажі поліції «опановують» жестову мову (відео)
Це необхідно для надання правової допомоги і оперативних роз’яснень людям з порушенням слуху в конкретних правових ситуаціях.
news-image

Міністерство внутрішніх справ України підтримало проєкт «Країна без бар’єрів до нечуючих», створений за ініціативи громадського руху «Соціальна єдність» для привернення уваги суспільства до потреб людей із порушенням слуху, повідомили у виданні Invakinfo.

Це необхідно для надання правової допомоги і оперативних роз’яснень людям з порушенням слуху в конкретних правових ситуаціях.

Відомство обладнало екіпажі поліції планшетами зі спеціальним ліцензійним програмним забезпеченням, яке передбачає цілодобовий доступ до перекладачів жестової мови в режимі онлайн. Це рішення забезпечує зручне та комфортне спілкування полісменів з нечуючими людьми.

У громадській організації наголошують, що впровадження сучасних технологічних рішень не тільки спрощує комунікацію між чуючими та нечуючими людьми, а й забезпечує соціальну незалежність людей із інвалідністю, гарантує рівні права та можливості.

 

Нагадаємо, з 16 січня 2021 року обслуговувати споживачів мають лише українською. Лише на прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися іншою мовою.

До речі, радимо прочитати ексклюзивне інтерв'ю із Володимиром В'ятровичем, у якому він розповів, що «антимовні пропозиції депутата «Слуги народу» Максима Бужанського - це повернення до політики русифікації України».

Раніше ми писали, що за словами Лариси Ніцой, "мова - це порозуміння. І жодна економіка не допоможе, якщо країна не вивчить мову". Письменниця запевняє, що мова - дуже важливий фактор порозуміння особливо в Україні.

 

Читайте також:У дитячому садочку Вінниці стався вибух, постраждали діти