Події
20 січня 2021
Аварія судна Arvin: п'ять врятованих моряків вилетіли в Україну, пошуки ще трьох — тривають
Берегова охорона Туреччини продовжує пошуки ще трьох членів екіпажу.
news-image
П'ять українських членів екіпажу судна Arvin, яке затонуло біля берегів турецької провінції Бартин, зранку 20 січня вилетіли додому. Берегова охорона Туреччини продовжує пошуки ще трьох членів екіпажу.

Про це hromadske повідомила речниця посольства України в Туреччині Ганна Шмик.

За її словами, турецькі служби продовжують пошуково-рятувальну операцію і вдень, і вночі, але пошук ускладнюють погодні умови. У посольстві запевняють, що турецькі рятувальники роблять усе можливе, щоб знайти ще трьох громадян.

П'ятеро врятованих українців вилетіли з Анкари додому о 04:35. Раніше повідомлялося, що українців виписали з лікарні вранці 18 січня. Результати тестів на коронавірус у них негативні, тому у вівторок, 19 січня, їх доправили до Анкари.

Нагадаємо, у неділю, 17 січня, біля берегів турецької провінції Бартин затонув суховантаж Arvin. Загалом на борту перебували 12 членів екіпажу, серед яких 10 громадян України. За попередньою інформацією, аварія сталася через сильний шторм.

Станом на зараз вдалося врятувати шістьох моряків, з яких п'ятеро — українці. Також рятувальники знайшли три тіла: двох громадян України та одного громадянина Росії.

Як свідчать дані проєкту з відстежування суден MarineTraffic, суховантаж ходив під прапором Палау, а його власником є українська компанія з Одеси Tesoro Marine LLC.

Федеральне агентство морського та річкового транспорту Росії повідомило російському «Интерфаксу», що власник затонулого судна — українська компанія Arvin Shipping LTD.

Нагадаємо, раніше у Росії перекинувся автобус, який їхав до тимчасово окупованого Донецька — є загиблі.

Також повідомляли про лобове зіткнення на трасі Київ-Одеса: загинули троє дорослих і 6-річна дитина.
Водій авто Toyota Land Cruiser пішов на обгін зустрічною смугою і скоїв лобове зіткнення з ВАЗ 21114.

Читайте також:Біля берегів Нігерії викрали чотирьох українських моряків