Суспільство
30 березня 2015
У Білорусі штрафуватимуть громадян за скарги чиновникам
Згідно новому законопроекту, професійних скаржників можна буде карати рублем за те, що вони систематично відволікають від основної роботи державних чиновників
news-image

Скаржитися чиновникам або на чиновників у Білорусі скоро стане собі дорожче, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Укроп.

У Палаті представників Національних зборів в даний час розглядається новий проект Закону «Про звернення громадян», згідно з яким ті, кого державні службовці вважатимуть «професійним скаржником», будуть піддаватися великому грошовому штрафу, повідомляє державний телеканал ОНТ.

Дану новину в ефірі телеканалу повідомила депутат Палати Представників і один з авторів нового законопроекту Наталія Кучинська. За її словами, постійні скарги незадоволених громадян відволікають чиновників від вирішення важливих завдань державного значення.

 

"Зараз ми працюємо над проектом закону «Про звернення громадян», - повідомила депутат нижньої палати білоруського парламенту Наталія Кучинська. - Згідно з ним, ось таких професійних скаржників можна буде карати рублем за те, що вони систематично відволікають від основної роботи державних чиновників, яким через це доводиться відриватися від виконання державних завдань".

Чиновники вважають, що в Білорусі живуть окремі люди, для яких написання необґрунтованих скарг стає сенсом усього життя. Проти них і буде спрямований новий закон. Приміром, справжньою легендою став житель Рогачова Гомельської області, який за два роки направив в різні інстанції понад 400 звернень, що стосувалися абсолютно всіх сфер життя: від неправильного паркування автомобілістів і прострочених продуктів в магазинах, до висоти установки поштових скриньок і часу відходу з роботи чиновників Рогачевского райвиконкому. У підсумку літній чоловік почав вимагати від керівників деяких організацій гроші за те, що більше не буде про них писати, і, врешті-решт, був заарештований за вимагання.

Читайте також: Головному скаржнику Києва вручили смартфон: він залишав заявки в колл-центр кілька разів на день