Світ
16 червня 2015
Мандрівником року за версією National Geographic став польський пенсіонер
Кредо Олександра Доби є таким: «Краще прожити один день як тигр, ніж сто днів як вівця».
news-image

68-річний поляк Олександр Доба два рази переплив Атлантичний океан на каяку. Його подвиг оцінили у престижному виданні National Geographic - відважного пенсіонера було визнано Мандрівником року, передає «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Пану Олександру 68 років, популярність йому принесла участь в Інтернет-конкурсі на титул мандрівника року. Його поодинокі запливи через океан - справжній подвиг. Під час останньої подорожі, що тривала кілька тижнів, Доба пережив вісім штормів і змушений був битися з 9-метровими хвилями.

Поляк почав свою подорож в Португалії на початку жовтня 2013 року, а закінчив у Флориді 14 квітня 2014. У ході піврічної подорожі Олександр Доба проплив 4500 морських миль.

Олександр Доба каже, що просто робить те, що любить найбільше в житті. Крім плавання на байдарці, поляк їздить на мотоциклі і стрибає з парашутом.

Якби мої подорожі не приносили мені радість, мене ніхто б не вмовив це робити, - говорить Доба.

Кредо мандрівника: «Краще прожити один день як тигр, ніж сто днів як вівця».

Мандрівник вже будує нові плани - в травні наступного року він знову хоче переплисти океан на каяку. Тільки цього разу рейс почнеться на Манхеттені, а закінчиться в Лісабоні.

Читайте також: Щоб здійснити дитячу мрію, поляк відправився в навколосвітнє одиночне плавання (фото)