Події
5 листопада 2015
Януковича заарештують за його "літературну творчість"
Згідно з декларацією, у 2012 році Януковичу виплачено авторську винагороду в сумі 15 млн 551 тис. гривень.
news-image

Печерський районний суд Києва дозволив правоохоронним органам заарештувати збіглого екс-президента Віктора Януковича з метою утримання під вартою в рамках кримінальної справи по отриманню їм багатомільйонного гонорару, нібито за свою літературну творчість в 2011 і 2012 рокахі від донецької друкарні Новий світ. Про це йдеться у відповідній постанові суду від 8 жовтня 2015 року, передає «Єдність» із посиланням на Обозреватель.

Згідно з постановою, Генпрокуратура розслідує кримінальне виробництво за фактом отримання Януковичем хабара в особливо великому розмірі за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України, а також про злочин, вчинений посадовими особами друкарні Новий світ за ч. 4 ст. 369 (надання неправомірної вигоди) КК України.

Суд задовольнив клопотання ГПУ і дав правоохоронним органам дозвіл на затримання збіглого екс-диктатора.

Як повідомлялося, екс-президент України Віктор Янукович в 2013 році оприлюднив декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2012 рік, згідно з якою загальна сума доходу склала 20 мільйонів 388 тисяч 314 гривень.

Згідно з декларацією, у 2012 році Януковичу від ТОВ "Друкарня "Новий світ" виплачено авторську винагороду в сумі 15 млн 551 тис. гривень.

У 2011 році він  отримав  16,5 мільйона гривень доходу від авторських винагород від тієї ж друкарні за передані майнові права на вже видані твори президента і твори, які будуть створені їм у майбутньому.

Читайте також: Лукаш затримали в Києві і везуть в Генпрокуратуру