Економіка та бізнес
13 листопада 2015
В Уряді хочуть обмежити українцям ввезення товарів з-за кордону
Митні правила мають намір посилити.
news-image

Кабінет міністрів України зареєстрував у Парламенті законопроект № 3444 про внесення змін до Митного кодексу України (щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС), яким передбачені обмеження на безмитне ввезення товарів з-за кордону в Україну, передає «Є!».

Так, пропонується:

  • позбавити статусу особистої власності пиво, алкогольні напої, тютюн і тютюнові вироби. У той же час, для безмитного ввезення допускається 16 літрів пива, 4 літри ігристого вина, 2 літра вина до 22% і 1 літр міцних спиртних напоїв;
  • обмежити неоподатковуваний митом мінімум ввезення товарів в Україну фізичними особами до 430 євро через пункти пропуску, відкриті для повітряного і морського сполучення, і на рівні 300 євро через інші пункти пропуску
  • виключити з переліку неоподатковуваних митом товарів при поштовому відправленні парфумерію і туалетну воду;
  • позбавити прав пільгового ввезення енергозберігаючого та обладнання для альтернативної енергетики.
Метою законопроекту є виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у частині впровадження в національне законодавство положень Регламенту Ради (ЄС) № 1186/2009 і директиви № 2007/74 / ЄС, – наголошується в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, зараз українці можуть безмитно провозити через кордон товари на 1000 євро через пункти пропуску, відкриті для повітряного і морського сполучення, і 500 євро – через інші пункти пропуску. Зокрема, дозволяється провозити 5 л пива, 2 літра вина до 22% і 1 літр міцних спиртних напоїв.