Події
23 грудня 2015
Семенченко розповів, як виграти вибори мера в Кривому Розі
Вибори відбудуться 27 березня 2016 року.
news-image

Верховна Рада призначила позачергові вибори міського голови Кривого Рогу на 27 березня 2016 року. За відповідний законопроект проголосували 239 депутатів, передає «Є!» із посиланням на ВВС.

Депутати ухвалили законопроект № 3613 у редакції від 10 грудня, яку тоді на засіданні зачитала віце-спікер Оксана Сироїд.

У редакції сказано, що вибори призначаються "у зв'язку з неможливістю виконання міським головою своїх повноважень та з метою забезпечення реалізації громадянами України".

Згідно з офіційними даними ЦВК, у другому турі виборів мера Кривого Рогу кандидат від "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул набрав 49,3%, а висуванець "Самопомочі" Юрій Милобог - 48,8%.

Тимчасовій спеціальній комісії ВР рекомендувала призначити нові вибори мера у Кривому Розі, а також розслідувати заявлені фальсифікації.

Рішення ВР прокоментував на своїй сторінці у Фейсбуці нардеп Семен Семенченко.

Кривий Ріг. Вітаю. Закон про дострокові вибори міського голови прийнятий. Здобута третина перемоги. Тепер потрібно, щоб його підписав президент Порошенко. А потім треба зламати корупційний хребет системі і виграти вибори. Сьогодні ми разом здобули першу перемогу над мільярдами, над корумпованою системою. Але ж все тільки починається ... - написав нардеп.
Читайте також: Жителі Кривого Рогу вигнали з мерії Вілкула