Події
23 травня 2016
Патріарх Кирило розповів, як духовна і бідна Росія переможе безбожний і багатий Захід
Патріарх Московський і всієї Русі Кирило вважає, що Росія духовно відроджується на тлі того, як через гроші і владу найбільш розвинуті країни сьогодні втрачають віру.
news-image

Про це в понеділок, 23 травня, повідомляє «Є!» з посиланням на «Інтерфакс».

За його словами, те, що все більше людей звертаються до релігії, свідчить про явище «сили Божої».

І коли ті, хто сподіваються на людську силу, з поблажливою і іронічною посмішкою сприймають нашу надію на Бога, ми відповідаємо їм не іронією і тим більше не злобою - ми відповідаємо молитвою за весь світ, розуміючи, що молитва сильніше грошей, сильніше влади, сильніше зброї, - зізнався патріарх.

Глава РПЦ Московського патріархату розкритикував країни Заходу, запитавши, навіщо вірити в Бога, якщо є «величезний рахунок в банку» і «збройні сили, здатні підкорити весь світ».

А ми, народ наш, Русь Свята, Росія, пройшовши через важкі етапи повного заперечення буття Бога і всякого присутності Бога в житті народу, сьогодні звернулися до Бога, і те, що ми бачимо, чудово, - додав Кирило.

Нагадаємо, раніше Патріарх Кирило розкритикував сучасну західну цивілізацію, назвавши її ідеї "сатанинськими", говорячи про інтернет, одностатеві шлюби і кризу. 

Читайте також: Патріарх Кирило назвав операцію Росії в Сирії «священною війною»