Россільгоспнагляд послабив обмеження на українську свинину
З чотирьох українських компаній зняли санкції
news-image

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії (Россільгоспнагляд) дозволила завезення до країни свинини і свинячого шпику з чотирьох українських підприємств.

Про пише Є | Єдність.інфо з посиланням на УНІАН.

Завезення продукції дозволене підприємствам «ВМП» (Волинська обл.), «Свіженька» (Чернівецька обл.), «Салком Плюс» і «Тавр-Плюс» (обидва - Донецька обл.).

За повідомленням російського відомства, зазначені компанії зможуть постачати свою продукцію до РФ за умови наявності на додачу до ветеринарного свідоцтва програми, що підтверджує, що ця продукцію вироблена із сировини, виробленої на підприємствах, які розташовані у вільних від африканської чуми свиней (АЧС) областях.

У зазначеному додатку також повинна міститися інформація про результати моніторингових досліджень на АЧС, а гарантії повинні бути завірені печаткою та підписом органу держветнагляду.

Нагадаємо, що Россільгоспнагляд від 28 січня заборонив завезення до Росії з Київської області племінних свиней, свинини, а також продуктів, із якими може переноситися класична чума свиней, у зв'язку зі спалахом цього захворювання.