Світ
31 січня 2015
Народжуйте дітей і впливайте на людей. Британські джихадистки відправляються на вербування
Західні жінки, що вступають в ІГ, стають все більш кровожерними і пропагують жорстокість на полі бою
news-image

"Британські жінки-джихадистки працюють "агентами-рекрутерами" для "Ісламської держави" і доводять свою відданість боротьбі, народжуючи дітей", - повідомляє Є! Єдність.інфо посилаючись на Джона Сімпсона і Джеймса Діна у статті для британської газети The Times.

"Західні жінки, що вступають в ІД, стають все більш кровожерними і пропагують жорстокість на полі бою, закликаючи інших здійснювати теракти в своїх рідних країнах", - наводять автори цитату зі звіту Інституту стратегічного діалогу, незалежного дослідницького центру.

"У звіті, складеному за підсумками багатомісячного моніторингу онлайн-активності джихадисток, йдеться про те, що вони відіграють ключову роль у консолідації зусиль, спрямованих на побудову держави ІГ, просуваючи дітонародження і ідеологію "Ісламської держави", хоча від участі в боях вони відсторонені", - пишуть автори статті.

"Звіт був оприлюднений на тлі доказів того, що інтернет-стратеги "Ісламської держави" створили мережі з тисяч автоматизованих twitter-акаунтів, щоб поширювати пропаганду джихаду. Понад 45 тис. акаунтів "Ісламської держави" було створено восени, згідно зі звітом, наданим Конгресу США", - йдеться в статті.

Читайте також: В Сирії протягом 2014 року загинуло 76 тис. людей

"Визнаючи силу онлайн-пропаганди й підготовки до вербування, автор звіту доктор Солтман попередила, що звинувачувати інтернет у радикалізації - це все одно, що звинувачувати ручку в написанні Mein Kampf". Вона додала: "Якщо ви подивитеся на Європу, на ті країни, звідки прийшло найбільше на душу населення кількість іноземних бойовиків, то ви побачите, що це Великобританія, Франція і Бельгія. У них давно працюють ісламські екстремістські мережі, які займаються пропагандою "Ісламської держави". Це дуже локалізовані мережі", - пише видання.