Суспільство
4 лютого 2015
На Порошенка і Яценюка подано заяву до генпрокуратури про вчинення злочину (відео)
На вище керівництво України в Генпрокуратуру подано заяву про скоєння злочину.
news-image

Про це сьогодні під Верховною Радою повідомив лідер громадської організації «Всеукраїнське батальонное братство» В'ячеслав Фурса, який проінформував, що заяву про вчинення злочину подано на президента Петра Порошенка, прем'єра Арсенія Яценюка та секретаря РНБО Олександра Турчинова. В описі складу злочину фігурує кілька статей КК, серед яких зрада батьківщині», зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, створення організованої злочинної групи, предає Є! Єдність.інфо з посиланням на ПолітНавігатор

«Реальні події на Україні, а також їх аналіз свідчать, що в лютому 2014 року група українських політиків, в яку входили Порошенко, Турчинов, Яценюк та інші, домовилася між собою скористатися початком революції і перемогою Майдану і шляхом політичних маніпуляцій і демагогії отримати доступ до найвищих державних посад, щоб використовувати їх для збереження основ політичного корупційного режиму, встановленого з 1991 року після досягнення незалежності», - пояснив Фурса суть претензій до влади.



За його словами, злочинний задум був реалізований повною мірою, а «розподіл вищих посад супроводжувався переговорами олігархічних груп, які контролювалися Порошенко, Коломойским, Ахметовим, Фіратшем».

Читайте також: Мітингувальникам пообіцяли зустріч з Порошенко


Також було сказано, що вранці батальонщиків прийняв Генпрокурор Віталій Ярема.

«Начебто розуміємо поспілкувалися, - поділився деталями розмови лідер «Всеукраїнського батальйонного братства». - Він пообіцяв, закон це вимагає, що нашу заяву зареєструють протягом 24 годин та внесуть до державного реєстру. Після цього почнеться розслідування злочинних діянь вищого керівництва країни».