Політика
6 лютого 2015
Греція попередила Німеччину припинити принижувати її через борги
Греція попередила ЄС, що з-за принижень ситуація може дійти до точки кипіння
news-image

Новий міністр фінансів Греції Яніс Варуфакис закликав Німеччину не принижувати Грецію з-за її боргів. Напередодні зустрічі зі своїм німецьким колегою Варуфакис порівняв проблеми Греції з тими, що відчувала Німеччина в період між двома світовими війнами. Після закінчення Першої світової війни Німеччина була обтяжена величезними боргами і загрозою гіперінфляції, що завдало колосальної шкоди економіці країни, передає Є! Єдність.інфо

Варуфакис на цьому тижні здійснює європейське турне, в ході якого він намагається заручитися підтримкою плану Греції з реструктуризації її боргу. В інтерв'ю німецькому телеканалу ARD Варуфакис сказав: "Мені здається, що з усіх країн Європи саме Німеччина краще за всіх розуміє сенс того, про що я говорю".

"Якщо ви принижуєте горду націю протягом довгого часу і викликаєте у неї тривогу з приводу можливості кризи через боргову дефляції без усякого світла в кінці тунелю, то ситуація може дійти до точки кипіння", - сказав грецький міністр.

Це порівняння, на думку аналітиків, має послати недвозначний сигнал німецькому міністру фінансів Вольфганга Шойбле напередодні зустрічі двох міністрів.

Читайте також: Новий прем'єр Греції називав Україну "неонацистською" і спілкувався з ідеологом "Новоросії"