Суспільство
10 лютого 2015
Facebook приніс вибачення індійцям за те, що блокував їх акаунти через «вигадані» імена
Соціальна мережа Facebook принесла вибачення індійцям, зареєстрованим в соціальній мережі, за те, що блокувала їх акаунти через «вигадані» імена.
news-image

Про це повідомляє Єдність.інфо.

В есе, опублікованому на сайті, присвяченому індіанській культурі, дівчина на ім'я Дана Самотній Холм (Dana Lone Hill) скаржиться, що соціальна мережа вимагає від корінних американців зміни свого імені. Так, за її словами, користувач на ім'я Оглала Лакота кароокий Спис (Oglala Lakota Lance Brown Eyes) був примусово перейменований в Ленса Брауна (Lance Brown), при тому що надав документи, що підтверджують реальне ім'я. Профіль самої Дани був заблокований.

Іншим користувачем Facebook, які зіткнулися з подібною проблемою, став Шейн Крадущийся Ведмідь (Shane Creeping Bear), чий профіль був тимчасово заблокований в жовтні 2014 року.

Згодом Facebook залагодив ці конфлікти і приніс вибачення всім, кого торкнулася дана помилка. Раніше Facebook потрапив під вогонь критики ЛГБТ-спільноти за те, що вимагав від трансвеститів використовувати їх реальні імена, а не псевдоніми.

Читайте також: Фейкова реклама Skype стала хітом YouTube