Війна
10 лютого 2015
США не дозволять, щоб кордони Європи перекреслювали під дулом пістолета - Псакі
Зокрема, про ракетний удар по Краматорську, внаслідок якого загинули та отримали поранення мирні мешканці.
news-image

Офіційний Вашингтон висловив серйозну стурбованість у зв'язку зі спробами Росії та проросійських сепаратистів загострити ситуацію на Донбасі перед запланованими переговорами в Мінську. Про це заявила у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Джен Псакі, передає Є! Єдність.інфо

"Ми дуже стурбовані повідомленнями про зростання насильства в Україні, що не сприяє мирному врегулюванню цього конфлікту, особливо напередодні запропонованої дипломатичної дискусії (зустрічі в Мінську у "нормандському форматі". – Ред.)", - наголосила речник держдепу.

Вона зазначила, що йдеться, зокрема, про ракетний удар по Краматорську, внаслідок якого загинули та отримали поранення мирні мешканці.

У цьому зв'язку представник Держдепартаменту США закликала Росію та підтримуваних нею сепаратистів виконати свої зобов'язання згідно з мінським договором, який назвала основою для розв'язання кризи.

Псакі також зауважила, що Вашингтон "перебуває в тісній координації та ретельно стежитиме" за переговорами в Мінську, які мають пройти в середу у "нормандському форматі" – Україна, Росія, Франція, Німеччина.

Читайте також: У Конгресі США кажуть, що Обама не виконав обіцянки з постачання зброї Києву

Відповідаючи на запитання, чи вважають у США цю зустріч останнім шансом для дипломатичного врегулювання, Псакі зазначила, що це буде видно за підсумками зустрічі. Вона зауважила, що дипломатичний підхід – кращий вихід із ситуації, що склалася.

"Як зазначив учора президент Обама, ми підтримуємо дипломатичне рішення і не дозволимо, щоб кордони Європи перекреслювали під дулом пістолета", - наголосила Псакі.