Політика
16 листопада 2016
Рада закликала Євросоюз надати безвіз Україні
Від "Опозиційного блоку" жоден депутат не проголосував "за" .
news-image

Верховна Рада України 16 листопада 2016 року 261 голосом нардепів ухвалила за основу і в цілому проект постанови №5394 "Про звернення Верховної Ради України до урядів держав-членів Європейського Союзу, Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу щодо запровадження безвізового режиму для громадян України",  передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

За відповідне рішення проголосував 261 нардеп з 342, зареєстрованих у залі.
Від "Опозиційного блоку" "за" не проголосував жоден депутат, а від групи "Відродження" - підтримали лише 4.

Таким чином, Верховна Рада звертається до урядів держав-членів Євросоюзу із закликом підтримати законодавчу пропозицію Європейської Комісії щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до держав ЄС.

Також український парламент закликає Європейський парламент і Раду Євросоюзу ухвалити без подальших зволікань до кінця 2016 року необхідні рішення про надання Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

У зверненні наголошується на важливості розвитку співпраці між Україною та ЄС у питаннях ефективного управління кордонами та міграцією, захисту прав людини та основоположних свобод, а також підтверджується готовність і надалі спільно протидіяти сучасним викликам і загрозам, насамперед нелегальній міграції, організованій злочинності та тероризму.

Крім того, у документі нагадується, що Україна повністю виконала взяті на себе зобов’язання відповідно до Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для українців. Зокрема, в частині впровадження біометричних закордонних паспортів, тривалого та ефективного виконання Угоди між Україною та Європейським співтовариством про реадмісію осіб, ухвалення антидискримінаційного законодавства, законодавства про запобігання і боротьбу з корупцією та результати його впровадження.

Ця постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Документ у сесійній залі представив спікер українського парламенту Андрій Парубій.

Читайте також: У Росії вирішили, що робити з сумнозвісним авіаносцем «Адмірал Кузнєцов»
Читайте також: «З гранатою та пістолетом» - у Росії повідомили про затримання «українського розвідника»
Читайте також: Які країни проголосували проти резолюції ООН щодо Криму? (список)