Війна
14 лютого 2015
Лідер бойовиків Захарченко розповів, як в самопроголошеній ДНР пройдуть вибори
Глава самопроголошеної республіки заявив, що жодна партія, яка бере участь у війні проти "ополчення", в цих виборах брати участь не буде.
news-image

Вибори в самопроголошеній Донецької народній республіці пройдуть за місцевими законами. Про це заявив глава ДНР Олександр Захарченко, передає Є! Єдність.інфо .

Жодна партія (йдеться про українські парламентські партії), яка бере участь у війні проти "ополчення", в цих виборах брати участь не буде, підкреслив Захарченко. За його словами, в ДНР незабаром приймуть закон про місцеві вибори, які пройдуть згідно з ним, а не українськими правилами.

«Той урок, що нам дали в Мінську, ми засвоїли. Тепер ви побачите іншу ДНР, яка може боротися не тільки у військовому, але і в дипломатичному плані », - підсумував глава республіки.

Захарченко також зазначив, що сторонам - і ДНР, і Києву необхідно виробити документ з конкретними пунктами для перемир'я в Донбасі. «Поки ми бачимо розмиті формулювання і всілякі трактування. Якщо не буде чіткого конструктивного документа, ні до чого хорошого це не приведе », - зазначив Захарченко. Він додав, що ДНР вважає всю територію Донецької області своєю. Якщо Київ відмовиться виконувати вимоги про фактичну незалежність самопроголошеної республіки, то вони готові «показати» яким чином будуть її «забирати», пригрозив Захарченко.

Читайте також: Порошенко: Якщо 15 лютого не припиниться вогонь, Україна звернеться до Європейської Ради

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську завершилися переговори в «нормандському форматі» за участю лідерів Росії, України, Франції та Німеччини. Паралельно з ними в білоруській столиці засідала контактна група, яка виробила документ, спрямований на зниження напруженості в Донбасі. У підсумку був прийнятий комплекс заходів з виконання мінських угод.

Читайте також: Лідери "Великої сімки" обіцяють покарати тих, хто порушить мінську угоду

Згідно з документом, перемир'я в Донбасі настає з 00:00 15 лютого. В угоді також прописані відведення важких озброєнь, лінія розмежування та обмін заручниками. Крім того, до кінця року Україна зобов'язалася провести конституційну реформу, ключовими елементами якої повинна стати децентралізація, а також прийняття закону про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Мінські угоди створили передумови для наступного перевороту в Україні та штурму Києва- експерт